Het goede doel dat wij dit jaar ondersteunen is Hospice het Riemkehuis. In het Riemkehuis kunnen ongeneeslijk zieke mensen in de laatste weken of maanden verblijven. Het Riemkehuis biedt huiselijkheid, gastvrijheid, begeleiding en verzorging, een “thuis” waar mensen die ongeneeslijk ziek zijn waardig kunnen sterven. Wil je Hospice het Riemkehuis extra ondersteunen? Bereid je voor op een veiling met prachtige kavels. Ook is het mogelijk om een donatie te doen.

Het ontstaan van Het Riemkehuis
Riemke Herzog-Fluitman werd in 1996 vrijwilliger van de terminale thuishulp. Zij deed dit werk met hart en ziel. Toen zij ernstig ziek werd, was zij graag thuis gebleven in de laatste periode van haar leven. Helaas was dat bij haar thuis niet mogelijk. Noodgedwongen werd ze opgenomen in een verpleeghuis. Haar hartewens was het oprichten van een "Bijna Thuishuis" in Steenwijkerland. Bij haar overlijden in 2004 heeft zij daarom een legaat nagelaten aan de Stichting Terminale Huishulp ten behoeve van de oprichting van een Bijna Thuishuis in Steenwijkerland.
 
Dankzij deze nalatenschap is het "Bijna Thuishuis" in 2007 werkelijkheid geworden. Als eerbetoon aan haar is de hospice in Steenwijk "Het Riemkehuis" genoemd.